Sky Central

London, UK






Sky is one of Europe's leading telecommunications and media companies and is the UK's largest pay-TV broadcaster.


In 2013, following an invited competition, PLP Architecture was commissioned to design the interior and develop the exterior for Sky Central - the main building of their West London campus. The design brief required a building that would galvanise 3500 employees into a single community whose identity would reflect the fast-paced and ever-evolving nature of broadcasting and telecommunications.


PLP worked together with Sky to develop the content and programmatic distribution of the building. How could the building allow for the huge variety of work styles and the ever-changing shape of teams while maintaining a single cohesive workplace? We wanted the building to encourage ad hoc encounters between people while simultaneously engendering a sense of health and wellbeing among all employees.


Sky UK


Interior Concept and Project Delivery

PLP Architecture


Building Concept



Workplace Design



Structural and Building Engineer




Office Headquarters including Communal Breakout Spaces, Restaurants, 200 Seat Cinema and Live Broadcast Studio



37,700sqm GIA




We proposed a design that promotes flexible, collaborative, task-based working. This flexibility was achieved through the creation of distinct neighbourhoods, linked together by a central hub. This established a range of different work areas lined together by a stacked central mezzanine space, accessed via stairs and ramps. This connective tissue encourages employees to take different routes around the office, allowing for unexpected and surprising interactions to occur naturally. These various journeys also shape the central experience of the building: an open space where both ideas and people flow and interweave continually.


A vast 100m long street runs east to west through the building, connecting the main entrances. The street is lined with a series of non-standard workspaces, a cinema, dining spaces, informal meeting areas and support facilities. Taking centre stage is a transparent, elevated live broadcast studio, located such that visitors can encounter Sky’s daily operations as soon as they enter the building. Around it, a large atrium includes a series of floating mezzanines linked by exposed stairs and ramps. These elements promote staff wellbeing by encouraging movement and facilitating ad-hoc meetings between colleagues.


2017 BCO Awards Best of the Best


2017 BCO Awards Corporate Workplace


2017 AJ Awards Best Workplace of the Year


2017 FX Design Awards UK Project of the Year


2017 NLA Awards Best Built Workplace Sky Central winner


2017 Construction News Awards Project of the Year over £50m (Shortlisted)


2017 Offsite Awards Commercial/Retail Project of the Year (Shortlisted)


2017 Offsite Awards Best use of timber (Shortlisted)


2017 Mixology Awards Large Commercial Interiors Project of the Year


2017 Estates Gazette Awards (Shortlisted)


2016 Timber Structure Awards (Shortlisted)


Sky Central

London, UK