1 Page Street

London, UK

1 Page Street in Victoria will provide a contemporary work environment for Burberry, the British luxury fashion brand.

 

In consultation with the property owner and developer Derwent London and Burberry, we have refurbished and extended a 1960s building, on the former Westminster Hospital estate, which had been converted to office use in 1999.

 

A carefully detailed masonry façade reintegrates the eleven-storey office building into its historic setting in Westminster. The ‘solid’ fabric is perforated with large deep-set reveals and glazed openings defined by dark bronze coloured metal window frames. The design, which includes new environmental systems to improve energy performance, has been awarded a BREEAM Excellent certificate.

A new landscaped courtyard garden introduces daylight and private views to the new offices on the lower levels, which had previously accommodated ancillary spaces and plant room.

 

The project provides additional bespoke space immediately opposite Horseferry House, the company’s global headquarters, reinforcing Burberry’s established presence in the area.


Client

Derwent London

 

Facility

Office Headquarters

 

Size

16,400sqm

 

Status

Completed

Awards

  • 2015 Civic Trust Award, Commendation
  • 2014 British Council for Offices BCO London & South East Regional Awards, Refurbished / Recycled Workplace, Finalist
  • 2014 New London Awards, Conservation & Retrofit, Commended
  • 2014 The Architects’ Journal Retrofit Awards, Offices over 2000sqm, Finalist
  • 2014 The Brick Awards, Worldwide Category, Finalist

“The refurbishment has reintegrated the building into its historic setting and transformed it into an inspiring contemporary work environment.”

 

Judges Commendation, Civic Trust Awards 2015

Related

ONE Bishopsgate Plaza

London, UK

PLP Architecture Lee Polisano David Leventhal

 

One Embassy Gardens

London, UK

PLP Architecture Lee Polisano David Leventhal

 

PLP Architecture Lee Polisano David Leventhal

All rights reserved ©2017 PLP Architecture