Hotel Ningbo

Ningbo, China

Practice

People

Projects

News

Contact

The design reflects the hotel’s significant location within the emerging ecological corridor in the Eastern New Town, a representational centre for natural renewal in the heart of the city of Ningbo.

 

The plan of the hotel is organised along a central north-south axis formed by five interlinked landscaped courtyards which provide access to the individual hotel blocks. Each central courtyard is framed by a protective colonnaded walkway and has a different environment and microclimate.

 

The five environments follow the principles of the Chinese theory of the 5 elements (wood, fire, metal, water and earth) which here correspond to five seasons (spring, summer, autumn, winter plus a “neutral” season) and five colours (green, red, white, black and yellow). The combination of elements--materials, colours and t seasonal planting-defines the architectural and environmental characteristics of each courtyard, making each one unique.

 

The different uses and architectural expressions offer guests a rich variety of spaces, ever changing with the passage of time.

Client

Eastern New Town Committee (ENT)

 

Facility

Hotel

 

Size

5.6 ha (Total Site Area)

29,250sqm (Total Built Area)

 

Status

Design Concept

RELATED PROJECTS